” Izolarea termica cu celuloza elimina puntile termice ! ”
Izolatia termica se executa mecanizat. Izolatiile termice cu celuloza elimina puntile termice! Termocel ofera solutia optima de izolatii termice interioare cu celuloza, conducand la eliminarea puntilor termice, timpi de executie scazuti si implicit mult mai precisa comparativ cu variantele traditionale.
Termocel Ecotec ofera cea mai buna solutie de izolatii termice cu fibre de celuloza:
- Izolare termica interioara pentru casa, mansarde, acoperis si pod.
- Izolatie termica mansarda (pentru a fi locuibila, o mansarda trebuie in primul rand izolata termic).
- Izolatii interioare (izolatiile interioare reprezinta o necesitate pentru fiecare spatiu care are nevoie de un confort termic si fonic cu adevarat eficient, motiv pentru care va recomandam ca la interior sa folositi pentru izolatii fibrele de celuloza).
- Executam izolatie case de lemn, obtinand prin etansarea peretilor si sarpantelor cu sistemul de izolare cu celuloza Termocel, o izolatie termica si fonica net superioara izolatiilor termice clasice.

Performanta pentru izolarea termica cu celuloza
Conductivitatea termica a fibrelor de celuloza este de 0.037kW/mK, mai buna decat cea a materialelor obisnuite.
Eficienta sistemului de izolatii termice
Proprietatile fizice ale celulozei ii permit sa ajunga in spatii sau zone inguste din jurul instalatiilor aflate in pereti, cum ar fi tevi si conductori electrici, nelasand zone de aer libere care ar putea reduce eficienta izolatiei termice. De asemenea, prin etansarea peretilor si sarpantelor cu sistemul de izolare cu celuloza Termocel, se elimina infiltratiile de aer, curentii de convectie, in consecinta se creaza o bariera termica eficienta.
Aditional, celuloza actioneaza in distribuitia uniforma a umezelii prin cavitatile unde este folosita, prevenind acumularea ei intr-o zona si ajutand la o uscare mai rapida.
Cum alegi cea mai buna izolatie termica?
Cea mai mare parte a energiei consumate pentru incalzirea locuintei se pierde prin tavan si prin peretii exteriori, asadar este necesara izolarea termica a acestora.
Facturilor la incalzire cresc pe zi ce trece si este evident ca este mai mult decat necesar ca locuinta ta sa aiba pierderi de caldura minime pe timp de iarna si o izolare termica exterioara cat mai buna pe timp de vara pentru a pastra o temperatura confortabila in interior. Ajungi in final sa te intrebi: care e cea mai buna si eficienta izolatie termica? Ce materiale sa folosesc pentru termoizolatie: polistiren, vata minerala, spuma poliuretanica, lana de oaie, fibre de lemn, celuloza? Daca vreau sa izolez acoperisul, podul sau mansarda ce trebuie sa fac?
Izolarea interioara cu polistiren nu este indicata deoarece, in urma unui calcul tehnic, punctul de roua pica la interior, ceea ce inseamna aparitia igrasiei. In plus s-a constatat ca izolarea cu polistiren in interiorul casei duce in timp la depolimerizarea polistirenului, care este cancerigen pentru locuitorii locuintei!
Specialistii aleg folosirea polistirenului NUMAI la izolatiile exterioare !!!
Ar exista varianta sa izolezi la interior cu vata minerala si rigips. Termoizolarea interioara cu vata minerala si rigips este si ea eficienta insa mai costisitoare decat cea cu polistiren. Riscul aparitiei igrasiei apare si in acesta varianta intrucat in timp peretele nu mai respira si se va forma condens intre perete si izolatie, ce implicit duce la formarea mucegaiului. In plus in timp va fi afectata si structura peretelui. Mai exista insa si alte variante de termoizolare interioara de ultima generatie, cum ar fi de exemplu sistemul Termocel de izolatii cu celuloza.
Ce poti face cand izolatia exterioara este imposibila? Cum izolezi doar un apartament, o casa considerata patrimoniu national sau o camera separata din apartament?
Daca nu exista posibilitatea izolarii termice pe exterior, ramane doar posibilitatea de a folosi un sistem de izolare interioara cat mai eficient. Peretele, in structura lui, este mai bine protejat, nu se incalzeste si nu se raceste atat de mult vara sau iarna. Daca va hotarati pentru un sistem de izolatii interioare, puteti alege orice varianta va convine atat financiar cat si functional, avand grija sa izolati toti peretii exteriori, tavanul si pardoseala.
Sistemul de izolatii termice interioare cu fibre de celuloza constituie o investitie rentabila deoarece se amortizeaza intr-un timp scurt si micsoreaza implicit costurile la incalzire.
Pentru izolarea termica a unei mansarde s-a folosit intre capriori polistiren de 5cm si dorim sa apelam la dvs. pentru izolarea acoperisului, motiv pentru care vrem sa stim daca se poate aplica izolatia termica cu celuloza peste polistiren sau este necesar sa-l indepartam. Va multumim anticipat.
In urma cu 3 ani am construit o mansarda in locul unui pod vechi. Am folosit vata minerala ca izolatie intre dusumea si placa de beton. Din pacate aceasta nu ofera si o izolatie fonica buna. As dori sa stiu performantele fonice ale izolatiei cu celuloza. Multumesc